Aktuálně

Zveřejněno 13. 4. 2022

Noc s Andersenem 2022

Letošní ročník Noci s Andersenem, celorepublikové akce na podporu dětského čtenářství, se v týnecké knihovně uskuteční během čtyř večerů.

Z nabízených témat pro rok 2022 jsme zvolili spisovatele Jaroslava Foglara od jehož narození letos v létě uplyne 115 let. Na téma stále oblíbených příběhů o dobrodružstvích Rychlých šípů jsme připravili bojovku se zašifrovanými zprávami, které děti dovedly k pokladu. Když nám počasí přálo, luštění se uskutečnilo venku, ale ani za deště žáci nestrádali. Lámali si hlavy nad tajenkou v knihovně a našli tu příjemné útočiště před nepřejícným počasím. Na programu je pro všechny zúčastněné také loutkové divadlo, které doslova vtáhne diváky přímo do děje. 

Některé děti ještě čekalo další dobrodružství v podobě noční bojovky a přespání ve škole, kde se žákům věnovaly paní učitelky a jistě došlo i na večerní čtení.

Do letošního ročníku se přihlásilo 16 tříd a program je tedy rozdělen na 4 večery. Poslední Noc s Andersenem pro letošní rok nás čeká 22. dubna, tak nám držte palce, ať vše klapne, jak má a podaří se nám příjemně zpestřit večer všem účastníkům.

       

Pokud se nevidíte na žádně z fotografií, zkuste se podívat na náš FB, kde je fotek publikováno více.

Zpět na seznam aktualit