Aktuálně

Zveřejněno 27. 6. 2022

1. týden Pročteného léta - O FONTÁNÁCH

Dnes začíná Pročtené léto!

Zapojte se s dětmi do prázdninové hry a užijte si společně pročtené léto v naší knihovně. A pokud zatím nevíte, co vás čeká, více se dočtete v  tomto článku na našem webu, případně ve FB skupině Čtení je brána do světa, kterou provozuje Mravenčí chůva, organizátor české části Pročteného léta.

Čtení s dětmi si můžete zpestřit Prázdninovým deníkem, který obsahuje tipy na knížky a další tematicky vybrané aktivity.

Devět prázdninových týdnů nás budou provázet tři hlavní témata (město, tma a pomoc) a pro každý týden je zvoleno ještě jedno podtéma, námět, který by se měl ve zvolené knížce vyskytnout.

První týden, který startuje již dnes, má za úkol představit zajímavé knihy s motivem FONTÁNY. Upřímně…nelehká situace! K úkolu jsme přistoupily s nadhledem, a proto z našeho fondu doporučujeme knížky o zahrádce s návody na městské balkonové rybníčky, a Hravého průvodce Prahou, kde se dočtete o zpívající fontáně v zahradách Pražského hradu. Fontánu lze najít také ve Šmalcově abecedě s nezaměnitelnými verši i ilustracemi.

A jaké poklady s fontánou byste našli ve svých vzpomínkách či dětských pokojících vy? Dejte nám své tipy na četbu vědět na FB.

Zpět na seznam aktualit